Управление

Д-р Янош Кока

/ Председател и главен изпълнителен директор, Cellum Global

Известен унгарски предприемач в областта на IT, д-р Янош Кока е председател и главен изпълнителен директор на Cellum от 2011г. След като завършва медицина през 1996 г., Кока става управител на Elender Computer Ltd, а от 1998 е главен изпълнителен директор на Elender Informatics Inc. През 1999 г. той е първият регионален мениджър, а през 2000г. е първият европейски вицепрезидент по бизнес развитие на PSINet Inc. От юли 2000г. той продължава кариерата си като председател на съвета на Webigen Inc., а през октомври 2002 става главен изпълнителен директор на Elender Business Communications. През 2004г. е избран за президент на Euroweb Internet Service Provider Inc. Бил е президент на Унгарската асоциация на IT фирмите от март 2003г. до октомври 2004г. От 2003г. служи в съвета на Европейската ICT асоциация със седалище в Брюксел и като председател на Унгарско-индонезийския съвет по съвместен бизнес. През октомври 2004г. д-р Кока е назначен за министър на икономиката и транспорта на Република Унгария, а през юни 2006 г. бива назначен за втори мандат на тази длъжност. Между 2007-2008г. е председател на Либералната партия в страната и е ръководител на парламентарната й група до 2010г. След като напуска политиката през 2010г., д-р Кока се завръща в бизнеса като консултант по реорганизацията на Cellum Group и след това през 2011г. е назначен за президент и главен изпълнителен директор на Cellum Global Corp.

повече

Марк Лазарович

/ Главен оперативен директор

Марк придобива двадесетгодишния си финансов и лидерски опит на различни мениджърски позиции в редица международни и унгарски корпорации. Първоначално той е инспектор в IBM Унгария от 1993г., а след това заема длъжността главен финансов директор на HYPO-Leasing Унгария от 1998г. През 2000г. става главен финансов директор на SAP, като заема този пост до края на 2006г. През 2007г. заема позицията главен изпълнителен директор на Synergon, Унгария- най-старата и най-голямата IT компания в Унгария. Присъединява се към Целум през 2014г. като вицепрезидент „Продажби и Маркетинг“, а след това постъпва на новосъздадения пост на главен оперативен директор, където до момента отговаря за ежедневното управление на дейностите на дружеството.

повече

Ласло Козма

/ Главен финансов директор

Ласло Козма има двадесетгодишен опит в областта на корпоративните финанси и инвестициите в недвижими имоти, възобновяемите енергийни източници и информационните технологии. Той е завършил Будапещенския университет за икономически науки, специализирайки „Финанси и оценка на компаниите“. По време на следването си, той е бил член на Rajk Laszlo College for Advanced Studies (Колеж за академични изследвания Ласло Роик). Работил е като консултант по управлението в IFUA Horváth & Partners Kft между 1995 – 2005, занимавайки се с корпоративна стратегия, системи за контрол и оценка на компаниите. Между 2005 – 2006г. той е бил ръководител „Контрол“ в Transelektro Group и член на борда на Transelektro Energy Zrt. От 2006г. е бил отговорен за оценката на компанията, инвестициите в рисков капитал и корпоративни финанси като „портфолио“ мениджър на Saxum Investments Zrt. Като главен финансов директор на Cellum Group, той носи цялостна отговорност за финансовите операции на групата.

повече

Адам Хорват

/ Главен технологичен директор

Адам Хорват е предприемач и инвеститор в стартиращи компании. Той получава диплома по Мениджмънт от Open University Business School във Великобритания през 2006г., а в момента следва магистърската си степен по Водещи иновации и промени в York St John University, също във Великобритания. От 1996г. основава редица IT компании, в които е заемал различни ръководни позиции, обслужващи известни международни клиенти , включително Форд, Сименс и Водафон. Хорват се присъединява към Целум през 2012г. като ръководител „Проекти“ и по-късно като ръководител „Внедряване“. Като главен директор „Технологии“, в момента той е отговорен за управлението на проекти и дейностите, свързани с разработването на софтуер.

повече


Затвори
Затвори